ZoDesign.nl

Leuke trends op gebied van design in huis en meer

Hoe hoog mag een schutting tussen buren zijn?

Ben je van plan om een afscheiding te maken tussen jou en je buren? Dan is het goed als je op de hoogte ben hoe dit in de praktijk eraan toe moet gaan. Een van de zaken die je zeker in acht moet houden is dat als de erfafscheiding zich bevindt op jouw grond. Hierna mag jezelf bepalen hoe die eruit mag zien. Indien het zich precies op de erfgrens bevindt,  is het belangrijk om samen met je buren te overleggen hoe de afscheiding er uit komt te zien. Duidelijke afspraken over hoe dat ingevuld kan worden kan ervoor zorgen dat het geheel een ordelijk verloop heeft. Maar als je nou je erfafscheiding op je grond of precies op erfgrens laat plaatsen, zal je altijd rekening moeten houden met de schutting hoogte. 

 

Hoe hoog mag het precies?

Zoals eerder aangegeven zijn er een paar regels die je zeker in acht moet nemen als je besluit om een schutting te plaatsen. Op de eerste plaats mag een erfafscheiding niet te hoog zijn. Wanneer het gaat om een schutting, muur of hek die voorkomt naast en achter het huis, mag het een maximale hoogte hebben van 2 meter. Wanneer het echter gaat om het gedeelte vóór het huis mag het een maximale hoogte hebben van 1 meter. Bij bomen of heggen hoef je geen rekening te houden met een maximale hoogte. Waar je wel op moet letten is dat het niet te dicht bij de erfgrens mag zijn. Er zijn verschillende modellen schuttingen waaruit je kunt kiezen. Een van de modellen is de horizontale schutting. Zo’n model schutting wordt in de meeste gevallen van hardhouten plank gemaakt. Het heeft vooral een mooie en natuurlijke vertoning. En zo zijn er ook andere modellen waaruit je kunt kiezen. 

 

Een schutting van hout

Een schutting van hout is zeker een model die je kunt overwegen omdat hout altijd een aparte en unieke look in zich heeft. Er zijn verschillende handelszaken die verschillende houtsoorten verkopen. Een handelszaak zoals hillhouttuinhout.nl behoort tot een van deze zaken. Het prettige van dit alles is dat indien je behoefte hebt aan deskundig advies, voor wanneer het gaat om hout, je ook bij hun terecht kunt. Op zo een manier ben je ervan overtuigd dat je een juiste beslissing zal kunnen nemen. Een schutting van hout is het beste dat je kunt doen om een mooie en aparte look voor elkaar te krijgen. Zit je al lang met het idee om je schutting af te maken? Denk dan meteen aan een houten horizontale schutting

 

Geef een reactie