ZoDesign.nl

Leuke trends op gebied van design in huis en meer

De tuin van je dromen

Het is nu herfst en ook het weer gedraagt zich daar de laatste week naar. Dat betekent dat we weer meer naar binnen trekken maar vaak laten we dan onze tuin links liggen. En niet alleen komt dat je tuintje niet ten goede, het is ook nog eens niet nodig. In deze blog vertel ik je hoe je de tuin van de dromen creëert, een tuin die er voor iedereen is en altijd past. Lees je mee?

Voor de groene vingers…

Veel mensen werken in de lente en zomer graag in de tuin. We planten zaadjes en plukken daar binnen een paar maanden de vruchten van. Ondertussen onderhouden we de boel zodat het allemaal goed kan groeien. Maar in de herfst groeit er niet zo veel en is de kans groot dat je te maken hebt met vooral dode planten. Toch moet je juist dan de boel goed onderhouden. Zo voorkom je dat onkruid gaat overwoekeren en je in de lente ineens veel te veel werk en ook een ongezonde tuin hebt.

Het drankje ’s avonds laat

Ook in de herfst kan je van je tuin genieten als het gaat om ontspanning. Zo kan je lekker in de tuin op een lounge set gaan zitten, dat is heus niet te koud. Met een dekentje of een vuurkorf zit je al snel goed. Haal een Kindling cracker in huis zodat je altijd houtjes van een goed formaat hebt. Zo wordt buiten zitten niet alleen ontspannend, ook heel gezellig, of je nu in je eentje, met je partner of de hele vriendengroep buiten gaat zitten.

In de zomer en de winter

Zo kan je in de zomer en de winter genieten van je tuin. In de zomer zit je met je vrienden aan de tuintafel terwijl de barbecue staat de gloeien. En in de winter ga je met een kop thee of een goed glas wijn op de lounge set zitten terwijl de vuurkorf brandt en je lekker onder een dekentje zit. Want als je gaat ontspannen wil je er natuurlijk comfortabel bijzitten.

Voor de totale ontspanning

Dan is het ook leuk om nog iets extra’s aan je tuin toe te voegen, denk aan een sauna en een dompelton. Dat wil toch iedereen? Voeg er nog een jacuzzi onder de overkapping aan toe en je hoeft nooit meer op vakantie, alle middelen om tot rust te komen, heb je in je eigen tuin.

Geef een reactie