ZoDesign.nl

Leuke trends op gebied van design in huis en meer

Eindeloze mogelijkheden met kartonnen dozen

Een kartonnen doos is best gemakkelijk te gebruiken, omdat je ze gemakkelijk kunt vouwen en af kunt sluiten. Je bent niet per se plakband nodig om een kartonnen doos af te sluiten, wel zo gemakkelijk toch. De kartonnen dozen zijn stevig en duurzaam, ook super handig om een pakketje mee te versturen. Met de verschillende formaten is het mogelijk kleine en grote pakketten te verzenden. Grote kartonnen dozen zouden ook kunnen dienen als verhuisdozen voor het verhuizen van je huis inventarisatie of juist als je spullen van kantoor.

Kartonnen dozen en de stevigheid daarvan

Het is niet voor niets dat kartonnen dozen zo stevig zijn, dit heeft te maken met de golf laag die in het midden zit. Er zijn zelfs kartonnen dozen met nog meer golven, deze bieden nog meer stevigheid dan de normale kartonnen dozen. Men noemt dit ook wel enkelgolf en dubbelgolf, golfkarton heeft zijn naam te danken aan beide. Omdat de kartonnen dozen zeer stevig zijn kun je ook aardig wat kilo’s vervoeren in zo'n doos. Dat maakt dat een kartonnen doos zeer geschikt is voor boeken, onderdelen en andere zwaardere artikelen. De verschillende maten zorgen ervoor dat je ook grotere artikelen kunt verpakken en verzenden in een stevige doos.

Kun je de kartonnen dozen stapelen

Kartonnen dozen zijn zeer geschikt voor het stapelen, maar let dan wel op dat je ze recht op elkaar plaatst om nare situaties te voorkomen. Je wilt natuurlijk niet dat een stapel dozen om ver gaat, dat gebeurt natuurlijk altijd als je bijna klaar bent. Dit wil dus eigenlijk zeggen dat de kartonnen dozen ook zeer goed geschikt zijn voor bedrijven. Je kunt namelijk een pallet vol pakken met dozen, ze staan stevig en stabiel op elkaar als ze recht op elkaar staan. Het enige wat je dan even zou moeten doen is de pallet afwikkelen met een plastic folie. Zo kun jij wel erg veel in één zending versturen.

Variabele hoeveelheden

Het is mogelijk wat kleinere en natuurlijk grote hoeveelheden kartonnen dozen te bestellen. Door grote hoeveelheden in één keer aan te schaffen heb je snel mooie voorraad, maar er is ook nog een ander voordeel. Door de dozen in grotere mate te bestellen ben je een stuk voordeliger uit dan wanneer je deze los van elkaar wilt gaan bestellen. Dat betekent dan dat je ook nog een duurzaam bezig bent voor je portemonnee.

 

Geef een reactie