ZoDesign.nl

Leuke trends op gebied van design in huis en meer

Waarom kiezen voor een epoxy vloer?

Als je om je heen kijkt dan zie je steeds vaker een epoxy vloer. Vaak is het een epoxy gietvloer en dit is een gegoten vloer van epoxy en dat is een kunststof polymeer. Op deze manier kun je naadloos een gietvloer laten plaatsen. Het heeft vaak een geringe dikte van maximaal 2-3mm, dit kan dan als nieuwbouw gekozen worden maar ook bij een renovatie. Maar wat een voordeel is van epoxy, is dat het dubbel zo sterk is dan beton. Het is ook nog slijtvast en onderhoudsvriendelijk. 

Soorten epoxy vloeren

Je hebt eigenlijk twee soorten epoxy vloeren die je kunt laten gieten. Je hebt dan de standaard twee componenten epoxy vloeren en dan ook nog de epoxy grindvloeren. De samenstelling van de vloeren is anders, je hebt de gewone epoxy vloer en daarbij wordt er gebruikgemaakt van epoxyhars en dan nog met een toplaag van polyurethaan. Bij de grindvloer gaat het over een mix van grond en epoxyhars. Het is dus goed om te kijken naar de verschillende type vloeren die worden aangeboden.

Voordelen en nadelen op een rijtje 

Je hebt veel voordelen waar je mee te maken krijgt bij een epoxy vloer. Welke zijn dat?

–        De vloer is erg onderhoudsvriendelijk. Het is hygiënisch en dan ook goed schoon te maken.

–        De vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ook de afwerkingen kun je kiezen.

–        Het is goed om te weten dat ze ook goed bestand zijn tegen slijtage. 

–        Ze zijn ook nog eens waterdicht en vochtdicht. 

–        Het is een stevige vloer en ook stootvast en antislip.

Alle vloeren kennen vaak ook nadelen, zo is de vloer gevoelig voor scheuren en krassen. Het is ook wel erg prijzig en het kan koud aanvoelen. Maar het gaat er om wat jij graag wil, als jij graag deze vloer wil en het is mogelijk dat het aan je wensen voldoet, dan kun jij de nadelen al snel vergeten. Het is voor velen een droom om deze vloer te laten plaatsen. Je zou er daarom ook snel werk van kunnen maken en dan kunnen ze voor je aan de slag. Denk dan goed na over welke kleuren en afwerking je wil. Als je twijfelt dan kan er ook altijd met je mee worden gekeken en krijg je inspiratie en advies van specialisten. Dit kan jou echt goed helpen om tot een goede vloerkeuze te komen. 

Geef een reactie