ZoDesign.nl

Leuke trends op gebied van design in huis en meer

Door een hond gebeten, onderneem de volgende stappen

Stel je bent lekker een uurtje aan het hardlopen en opeens in het park waar je loopt, valt een hond je aan en bijt je. Dat kan vervelende gevolgen hebben en daardoor kan je zelfs in het ziekenhuis belanden met een infectie. Zo’n hondenbeet wordt ook wel letselschade genoemd. De vraag na zo’n hondenbeet is wie er verantwoordelijk is voor de schade die jij leidt? Je leest er meer over in dit artikel.

 

Wat is een hondenbeet precies?

Gemiddeld per jaar gaan 40.000 mensen naar de dokter om een bijtwond te laten behandelen. In de meeste gevallen gaat het bij deze mensen om een hondenbeet. Een hondenbeet kan erge en onregelmatige wonden veroorzaken. Een groot gevaar bij een hondenbeet is dat het weefsel kan beschadigen met als gevolg ernstig letselschade. Er blijven altijd littekens achter en vaak ontstaat er na een hondenbeet ontstekingen. Zodra je door een hond of ander dier wordt gebeten is het zaak om gelijk naar de dokter of spoedeisende hulp te gaan.

 

Ben je gebeten door een hond, wat nu?

Dus een hondenbeet kan tot ernstige schade leiden. Het kan zelf leiden tot invaliditeit. Je kan gebeten worden door een hond en letselschade krijgen, maar het is ook goed mogelijk dat een hond je omver loopt of aanvalt met schade tot gevolg. Als je schade oploopt door bijvoorbeeld een hond dat moet de eigenaar van de hond de schade vergoeden. De meeste mensen in Nederland zijn daartegen verzekerd en kun je de schade verhalen op de verzekeraar.

 

Welke praktische stappen moet je ondernemen na een hondenbeet?

Ben je eenmaal gebeten door een hond dan moet je volgens de Nederlandse wet dat kunnen bewijzen en dat je letselschade eraan overhoudt. De volgende stappen moet je doen zodra je bent gebeten door een hond. Noteer de gegevens van de bezitter van de hond. Noteer de contactgegevens van mogelijke getuigen. Ga direct naar de dokter of spoedeisende hulp om je wonden te laten behandelen. Schakel een letselschade advocaat in, zoals letselschade advocaat Doetinchem, om je rechten veilig te stellen.

 

Wat doet een letselschade advocaat na een hondenbeet?

Een goede letselschade advocaat zorgt ervoor dat alle kosten worden vergoed na een hondenbeet. Zo wordt de eigenaar van de hond aansprakelijk gesteld en inventariseert de medische adviseur jouw letsel. Daarnaast begroot de letselschade advocaat de schade en verhaalt die voor jou bij de verzekeraar van de tegenpartij.

Geef een reactie