ZoDesign.nl

Leuke trends op gebied van design in huis en meer

Wat is osb en hoe kun je het verwerken in je interieur?

Een fijn thuis is ontzettend belangrijk. Na een lange werkdag wil je immers zonder zorgen thuis komen en lekker op de bank ploffen. Niet alleen moet je interieur praktisch zijn, het moet qua uiterlijk ook goed bij je passen. Sommigen mensen houden heel erg van een modern interieur met veel lichtinval, strakke kleuren en kleuren als zwart, wit en grijs. Anderen mensen vinden de landelijke stijl juist erg mooi. Hierbij wordt er veel hout gebruikt en zien we meer kleine details in plaats van alleen maar strakke lijnen. Dit kan ook weer erg oudbollig gevonden worden. Steeds vaker zien we een industrieel interieur terug in huizen. Hierbij zie je vaak nog balken of buizen lopen over het plafond en is het helemaal niet raar als ergens nog de bakstenen buitenmuur te zien is. Bij een industrieel interieur zie je ook vaak dezelfde materialen terug zoals metaal en hout. Een materiaal wat tegenwoordig erg hip is, is osb. Hieronder kun je lezen wat osb precies is, hoe het gemaakt wordt en hoe je het kunt verwerken in je interieur.

Wat is osb nu precies? Lees het hier

Osb staat voor Oriented Strand Board en het bestaat uit houtsnippers. Deze houtsnippers kun je ook goed terug zien in het materiaal. Obs platen worden gemaakt van op elkaar geperste houtsnippers. Als deze snippers zonder enige zorg tegen elkaar aan zouden worden gedrukt, zou de osb plaat er uiteindelijk niet mooi uit zien. Alle houtsnippers worden zorgvuldig gekeurd en alleen de mooiste worden allemaal in verticale richting naast elkaar gelegd. Deze snippers worden doordrenkt met bindmiddel en paraffine, waardoor er een soort dunne mat ontstaat. Verschillende matten worden op elkaar gelegd en in elkaar geperst, waardoor de osb plaat ontstaat. Dit is natuurlijk een best bijzonder proces, wat ook zorgt dat obs bijzondere eigenschappen heeft, Zo trekken de platen niet krom door vocht en heeft het hout een ruw oppervlak.

Obs interieur aanschaffen? Lees hier meer over

Door de eigenschappen van obs, wordt dit materiaal gebruikt in verschillende situaties. De laatste tijd is het erg populair om dit materiaal te gebruiken in je interieur. Dit kun je doen door osb platen aan te schaffen bij een winkel zoals kronospan en hier zelf meubels van te maken. Je kunt denken aan tafels, kasten of zelfs een hele wand van obs platen. Door de stoere uitstraling van obs materiaal, is dit vooral populair bij mensen met een industrieel osb interieur.

 

Geef een reactie