ZoDesign.nl

Leuke trends op gebied van design in huis en meer

Zorg dat je hond goed belicht is

Een hond hebben wordt steeds vaker leuk gevonden door mensen. Het wordt soms dan ook gek gevonden als je geen hond als huisdier hebt. Een hond zorgt ervoor dat je een gelukkig gevoel krijgt, het biedt een stukje gezelligheid en het kan als een echt maatje gaan voelen. Een echte toevoeging in je gezin dus. Hierbij is het vanzelfsprekend dat je de veiligheid van je hond belangrijk vind. Een lichtgevende halsband hond is dan ook handig wanneer het donker is.

Belichting in allerlei soorten en maten

Een lichtgevende halsband hond komt in allerlei verschillende soorten kleuren en maten. Wanneer je een stoere bulldog hebt, dan wil je wellicht geen knalroze halsband, maar eerder iets met een legerprint. Als je kijkt naar een labradoodle, dan is een fleurige halsband misschien meer passend. Zo ook met lichtgevende halsbanden. Het is handig om de uitvoering goed te laten aansluiten bij jouw hond. Als je een sleutelhanger als lichtgevende halsband hond gebruikt, dan moet je er rekening mee houden dat deze niet vanuit elk oogpunt te zien is. Als het extra donker is, dan is het handig om voor een halsband te gaan die wat meer opvalt. Kies dan bijvoorbeeld voor een volledig lichtgevende halsband hond, wat ervoor zorgt dat jouw hond vanuit elke ooghoek opvalt. 

Zet de veiligheid van jouzelf en je hond voorop

Wanneer je samen met je hond een lekkere wandeling aan het maken bent in de ochtend of avond, dan is het aannemelijk dat het wat donkerder is dan overdag. Laat jezelf en je hond dus goed belichten, om ongelukken te voorkomen. Het is logisch dat het bij een hond een stuk moeilijker is om simpel een lichtje te bevestigen. Daarom zijn er speciaal lichtgevende halsbanden gemaakt om de veiligheid te bieden die jouw hond verdient. 

Actieve bezigheid voor je hond

Naast een goede belichting is het natuurlijk leuk om tijdens de wandeling te spelen met je hond. Zo is de wandeling gelijk wat actiever en blijf je waarschijnlijk ook langer buiten, wat lekker gezond is. Om jouw hond lekker actief te laten tijdens de wandeling, kan je bijvoorbeeld een bal meenemen. Deze kan je dan gooien en op laten halen door je hond. De meeste honden zijn hier dol op. Je kunt er ook voor kiezen om dingen uit de natuur te gebruiken. Denk hierbij aan een tak die van een boom afgevallen is. Veel honden vinden takken leuk en des te groter de tak des te trotser ze zijn.

Geef een reactie