ZoDesign.nl

Leuke trends op gebied van design in huis en meer

Wat mag er in een grofvuil container?

Wat mag er nou eigenlijk in een grofvuil container? Veel mensen denken wel eens de grofvuil container een soort van vergaarput is en dat je alles in de grofvuil container kan en mag doen. Dat is echter bezijden de waarheid. Er zijn wel degelijks beperkingen als het gaat de container van grofvuil. Deze lees je allemaal in dit artikel zodat je een goed beeld hebt.

Niet alles mag je in de container met grofvuil geplaatst worden

Wat  er zeker wel in een grofvuil  container geplaatst mag worden, zijn zaken als  puin, gips, hout, zand en grond, glas in de vorm van flessen en ramen, papier, plastic en kunststoffen.  Daarmee is het meeste wel gezegd. Dat betekent dus ook meteen  dat klein gevaarlijk afval als verf, accu’s, asbest en asbechtachtig afval geen plek mag krijgen in de container voor grofvuil.  Een grofvuil container huren betekent evenmin dat je er dakafval, dakleer, dakgrind en bitumen in mag plaatsen.  Ook keramisch glas mag niet in de grofvuil container, ook de koelkast, vriezer en het matrassen mogen niet in de container van grofvuil geplaatst worden. Matrassen kun je gewoon gratis bij de gemeente waarin je woonachtig bent inleveren.

Niet in de restafvalcontainer; om die reden wordt vaak een container gehuurd

Als er gesproken wordt over grofvuil, dan bedoelen we in de regel zaken als meubels en andere gebruikte voorwerpen die je niet meer gebruikt in en rondom jouw woning.  Vaak komt er veel grofvuil vrij als je gaat opruimen of er een verbouwing op de rol staat.  Het aanbod grofvuil is dan vaak groot en bovendien mag het niet in de container met restafval aangeboden worden.  Om die reden wordt dus vaak een container gehuurd waar ineens alle grofvuil aangeboden kan worden. 

Vul de container tot maximaal dertig centimeter boven de bak

Je kunt verschillende containers huren als je grofvuil aan wilt bieden.  Er zijn tal van verschillende maten beschikbaar en vaak kun je al binnen een dag over een container beschikken. Zowel de particulier als de professional kan een dergelijke container huren.  In de regel mag een container tot boven dertig centimeter boven de container gevuld worden met grof vuil. Zorg in elk geval altijd dat de container niet overbelast is.  Je kunt bij de aanbieder van een container met grofvuil vaak kiezen om de container tussendoor te legen. Wat dat betreft is erg veel mogelijk. Het is verstandig een container te huren als je gaat verbouwen. Zo ben je ineens van al je afval af. 

 

Geef een reactie