ZoDesign.nl

Leuke trends op gebied van design in huis en meer

Opkomst van de gellak trend

Als je de afgelopen jaren een beetje hebt gelet op de nagelindustrie, dan heb je waarschijnlijk gemerkt dat gellak enorm populair is geworden. Gellak, ook wel bekend als gel nagellak, is een type nagellak dat uithardt onder een UV- of LED-lamp, en daardoor langer meegaat dan traditionele nagellak. De opkomst van deze trend is deels te danken aan de vele voordelen die het biedt boven traditionele nagellak.

Met de toenemende populariteit van gellak zijn er ook steeds meer merken en kleuren beschikbaar gekomen. Dit betekent dat er voor iedereen wel iets te vinden is, of je nu houdt van neutrale, subtiele kleuren of juist van opvallende, felle tinten. Maar wat maakt gellak nu precies zo populair en waarom zou je ervoor kiezen voor je nagels?

Waarom gellak kiezen voor je nagels

Gellak biedt veel voordelen boven traditionele nagellak. Ten eerste gaat het veel langer mee. Terwijl traditionele nagellak vaak al na een paar dagen begint te chippen, kan gellak tot wel twee weken perfect blijven zitten. Daarnaast heeft gellak een prachtige glans die niet vervaagt, waardoor je nagels er altijd verzorgd uitzien.

Nog een groot voordeel van gellak is dat het direct droogt onder de lamp. Dit betekent dat je niet hoeft te wachten tot je nagels drogen en je dus minder kans hebt op beschadigingen. Bovendien is gellak veel sterker dan normale nagellak, waardoor het ook je nagels beschermt.

De voordelen van gellak

Gellak heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele nagellak. Het is duurzaam, gaat lang mee en blijft glanzen. Ook is het makkelijk aan te brengen en droogt het snel onder een UV- of LED-lamp. Hierdoor loop je niet het risico dat je je net gelakte nagels direct weer beschadigt. En omdat gellak zo sterk is, helpt het ook om je eigen nagels te beschermen tegen breken en scheuren.

Met een goede gellak set kun je ook thuis genieten van deze voordelen. Je hebt alleen een UV- of LED-lamp nodig, een basis- en topcoat en natuurlijk de gellak zelf. Met een beetje oefening kun je thuis net zulke mooie nagels creëren als in de salon.

Wat maakt gellak uniek

Niet alleen de duurzaamheid en de glans maken gellak uniek, maar ook de manier waarop het wordt aangebracht. Gellak wordt aangebracht als een normale nagellak, maar wordt daarna uitgehard onder een UV- of LED-lamp. Dit zorgt ervoor dat de lak direct droog is en daardoor veel minder snel beschadigt.

Bovendien is gellak veel flexibeler dan traditionele nagellak. Dit betekent dat het meebeweegt met je nagels, waardoor het minder snel afbladdert. Ook hierdoor blijft gellak dus veel langer mooi dan gewone nagellak.

Meest populaire kleuren in gellak van dit seizoen

Net als bij gewone nagellak zijn er ook bij gellak steeds nieuwe trends en kleuren. Een van de meest populaire merken op het gebied van gellak is Pink gellac. Dit merk staat bekend om zijn breed scala aan kleuren en de hoge kwaliteit van de producten.

De kleurtrends voor dit seizoen zijn een mix van subtiele, neutrale tinten en opvallende, felle kleuren. Vooral pasteltinten en aardetinten zijn op dit moment erg in trek. Maar ook felle kleuren zoals roze en blauw zijn populair.

Hoe gellak thuis aan te brengen voor professionele resultaten

Het aanbrengen van gellak thuis kan in het begin een beetje intimiderend zijn, maar met een beetje oefening en de juiste producten kun je thuis net zulke mooie resultaten bereiken als in de salon. Het belangrijkste is dat je een goede gellak set hebt, met daarin alles wat je nodig hebt voor de perfecte manicure.

Begin met het voorbereiden van je nagels. Vijl ze in de gewenste vorm en duw de nagelriemen terug. Breng vervolgens een dunne laag basiscoat aan en laat deze uitharden onder de lamp. Breng daarna twee dunne lagen kleur aan, en hard elke laag uit onder de lamp. Eindig met een topcoat om je manicure te verzegelen en te zorgen voor een mooie glans. Laat ook deze laag uitharden onder de lamp. Vergeet niet om na elke stap je handen te wassen om te voorkomen dat er stof of vuil op je nagels komt.

Tips om je gellak langer te laten duren

Hoewel gellak al veel langer meegaat dan gewone nagellak, zijn er nog een paar tips die je kunt volgen om je manicure nog langer mooi te houden. Ten eerste is het belangrijk om je nagels goed te verzorgen. Dit betekent dat je ze regelmatig moet vijlen en de nagelriemen moet hydrateren.

Daarnaast is het belangrijk om je handen te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Draag bijvoorbeeld handschoenen als je gaat schoonmaken of tuinieren. Ook kan het helpen om regelmatig een nieuwe laag topcoat aan te brengen, om zo je manicure te beschermen tegen slijtage.

Gellak verwijderen: doe-het-zelf tips

Het verwijderen van gellak kan wat lastiger zijn dan het verwijderen van gewone nagellak, maar met de juiste techniek hoeft het niet moeilijk te zijn. Begin door de bovenste laag van de lak voorzichtig op te ruwen met een vijl. Week vervolgens een watje in aceton en leg dit op je nagel. Wikkel je nagel in aluminiumfolie en laat dit ongeveer 10 minuten zitten.

Na 10 minuten zou de lak los moeten komen van je nagel. Gebruik een bokkenpootje om de lak voorzichtig van je nagel te schrapen. Als de lak nog niet helemaal loskomt, laat je nagels dan nog even weken in de aceton. Verzorg je nagels daarna goed met een hydraterende olie of crème om te voorkomen dat ze uitdrogen.

Geef een reactie