ZoDesign.nl

Leuke trends op gebied van design in huis en meer

Moodboards voor je nieuwe interieur

Je kent het wel, het is weer tijd om de styling in huis te veranderen. Zonder meteen te verhuizen kun je dit goed doen door je interieur aan te passen. Je komt echter zoveel ideeën tegen die allemaal in je hoofd blijven hangen, dat je een beetje de weg kwijt bent. Orden ze voor jezelf door moodboards te maken. Zo kun je verschillende stijlen met elkaar matchen en kiezen wat je het leukst vindt.

Waar moet je beginnen?

Je gaat eerst bedenken of je een moodboard wil maken op papier of online. Wanneer je er een of papier gaat maken heb je een aantal grote A3 formaat vellen nodig, een printer, magazines, een schaar en lijm. Ben je wat minder van het knutselen? Dan kun je kiezen om online een moodboard via een webpagina of via een app op je telefoon/tablet te maken.

Een moodboard maken, wat houdt het in?

Als je aan je moodboard gaat beginnen ga je eerst afbeeldingen verzamelen. Of dit nou online of uit magazines is, je kunt zo uitgebreid zoeken als je wilt. Meestal heb je al wel ideeën in je hoofd. Je kunt beginnen met die ideeën Googlen en van daaruit verder werken. Een moodboard is een collage van verschillende afbeeldingen (denk aan meubels, lampen, aankleding), kleuren, texturen, patronen en soms zelfs tekst om een specifiek thema, concept of sfeer over te brengen die je in je hoofd hebt.

Je moodboard uitvoeren.

Wanneer je een moodboard eindelijk klaar hebt kun je beginnen met rondkijken naar meubels en accessoires die bij je moodboard passen. Wanneer je een moodboard op papier hebt gemaakt en magazines hebt gebruikt, is dit makkelijk, gezien je al weet waar die leuke meubels, kleedjes of behangetjes te krijgen zijn. Zo niet, dan is een internet search zo gedaan. Voordat je in gaat richten ga je op zoek naar een leuke nieuwe kleur op je muur die je in je moodboard al opgenomen hebt. Als je het zelf niet zitten om je muren te schilderen dan kun je bijvoorbeeld deze schilder in Amsterdam of schilder in Rotterdam inhuren om het voor je te doen. Wanneer het schilderwerk klaar is ga je op zoek naar nieuwe meubels. Je kunt dit doen in de meubelwinkels, online of kijk ook eens wat er op Marktplaats te krijgen is of in een kringloopwinkel. En geen zorgen, voor dat nieuwe interieur hoef je niet meteen je hele vloer te veranderen. Je komt al ver met een leuk tapijtje.

Geef een reactie