ZoDesign.nl

Leuke trends op gebied van design in huis en meer

Zo kom jij een super hete zomerdag door!

Ook in Nederland kunnen de temperaturen in de zomer erg hoog oplopen. Zo zijn er vrijwel elk jaar dagen met temperaturen boven de 30 graden. In tegenstelling tot andere landen is een temperatuur van meer dan 30 graden in Nederland vaak niet lekker. Het is warm en geeft een benauwd gevoel. Om ervoor te zorgen dat je ook tijdens deze dagen nog kunt functioneren, is het belangrijk dat je op zoek gaat naar manieren om af te koelen. In dit artikel geven we een aantal tips om de allerheetste dagen van het jaar door te komen.

 

Zorg voor voldoende schaduw

 

Een van de manieren om de dag wat beter door te komen, is door te zorgen voor voldoende schaduw. Om schaduw te creëren zijn er diverse mogelijkheden. Een zeer leuke en ook populaire manier voor het creëren van schaduw is het kopen van een schaduwdoek. Deze hang je boven je terras zodat je tijdens de warme dagen niet continu in de zon hoeft te zitten. Naast schaduwdoeken zijn parasols ook erg populair. Het voordeel van een parasol is dat je hem eenvoudig van plek kunt verplaatsen. Wel hangt dit ook af van hoe zwaar en hoe groot de parasolvoet is. Ga je voor een lichte parasolvoet? Dan kun je de parasol eenvoudig verplaatsen. 

 

Drink voldoende

Tijdens een extreem warme dag is het erg belangrijk dat je voldoende vocht binnenkrijgt. Een manier om dit voor elkaar te krijgen is door voldoende te drinken. Zorg ervoor dat je minimaal twee liter vocht binnenkrijgt. Naast dat het lekker kan zijn om een koel drankje te drinken, kan het voor het afkoelen juist verstandiger zijn om een warm drankje te drinken. Zet meerdere keren per dag een kopje thee en koel daardoor af.  

 

Houd de deuren en ramen gesloten

 

Om ervoor te zorgen dat het binnen niet te warm wordt, is het zeer aan te raden om de deuren en ramen zoveel mogelijk gesloten te hebben. Daarnaast is het ook verstandig om de gordijnen dicht te doen. De warmte blijft dan zoveel mogelijk buiten de deur en daar profiteer je van. De temperatuur loopt overdags dan minder op waardoor je in de avond makkelijker in slaap valt. Mocht je wat geld extra te besteden hebben, dan kan het ook erg prettig zijn om een airconditioner aan te schaffen. Hiermee kun je de temperatuur in een bepaalde kamer flink af laten koelen waardoor je bijvoorbeeld ‘s avonds beter in slaap kunt komen. 

 

Geef een reactie