ZoDesign.nl

Leuke trends op gebied van design in huis en meer

Zo heb je meer privacy in huis!

Na een lange werkdag is het erg prettig om thuis tijd door te brengen met het gezin. Even nergens meer aan denken en praten over wat je allemaal hebt meegemaakt. Vaak vinden de meeste gesprekken plaats tijdens het avondeten en wordt er hierna in veel gevallen voor gekozen om op de bank tv te kijken. Een probleem waar veel mensen mee kampen is dat langslopende mensen rechtstreeks via het voorraam naar binnen kunnen kijken. Hierdoor neemt de privacy in huis behoorlijk af en dat is vervelend. Om te voorkomen dat jij hier hinder aan ondervindt, hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

 

Koop een leuk boompje

Een optie waar je voor zou kunnen kiezen is het kopen van een leuk boompje voor in je voortuin. Langslopende mensen zullen in dat geval niet zomaar meer bij je naar binnen kunnen kijken. Een ander voordeel van een boompje is dat het er ook erg leuk uit kan zien in je voortuin. Wel is het dan belangrijk dat je op zoek gaat naar een type boom die er het hele jaar mooi uit ziet. Daarnaast is het ook belangrijk dat het boompje bij je persoonlijke smaak past.

 

Is raamfolie iets voor jullie?

Een andere mogelijkheid die je hebt is het kopen van raamfolie. Raamfolie plak je aan de binnenkant van je raam op en zorgt ervoor dat langslopende mensen niet bij je naar binnen kunnen kijken. Door de lichte kleur van de folie komt er nog wel genoeg daglicht binnen. Bovendien hoef je niet het gehele raam af te plakken met raamfolie. Let er bij het gebruiken van raamfolie wel op dat je het op de juiste manier monteert. Wanneer je dit niet doet, gaat het ten koste van de levensduur. De prijs van raamfolie verschilt behoorlijk per locatie. Zo is het op het internet in vrijwel alle gevallen goedkoper dan in een fysieke winkel. 

 

Koop een mooi vouwgordijn

Mocht je liever niet iets op je raam willen plakken, dan kun je kijken naar of vouwgordijnen iets voor jou zijn. Vouwgordijnen kun je op de momenten dat je privacy wilt naar beneden doen en op de momenten dat je graag wat meer daglicht binnen wilt, omhoog doen. Let er bij het kopen van vouwgordijnen ook goed op dat je de juiste maat aanschaft. Hierbij kun je er dan ook het beste voor kiezen om vouwgordijnen op maat te bestellen. Voordat je ze bestelt is het wel belangrijk dat je de tijd neemt op de maat te bepalen. 

Geef een reactie